Week 35-2011

29-8

De 25 jarige jubileumviering van de fotoclub komt steeds dichterbij. Samen met Suzanna en Wil ben ik nauw berokken bij de expostitie die plaats vind in het gemeentehuis van Elst (gemeente Overbetuwe). Die expositie staat in het teken van "Mooi Overbetuwe" naar aanleiding van het 10 jarig bestaan van de gemeente.
30-8

In                       fotografeerde ik Maud en haar collegaatje Ilse samen tussen de klaprozen met hun zwangere buiken. Vandaag komen ze weer samen gezellig langs. Ilse is inmiddels bevallen van een prachtige dochter: Liss. Maud is nu 34 weken (en 3 dagen... ja, het aftellen is echt begonnen) zwanger. Ze is nu lekker met zwangerschapsverlof.
De kleine meid is nauwelijks wakker de hele middag, ze slaapt maar door wat je ook met haar doet. Ze is inmiddels al weer 5 weken.
En ik mag het flesje geven... ;-) Staat best goed hè!
Nog steeds keurig zwanger! Flinke buik maar zeker niet tonnetje-rond en alles mooi aan de voorkant. Heel anders als m'n eigen zwangerschappen. Ik was gewoon een tonronde kamerolifant.
Op het kinderdagverblijf waar ze werken gaan ze straks op elkaars kindje passen.
Misschien eens gaan denken aan een studio-lampenset en witte achtergrond... (?) Ik ben jarig in november... ;-)
1-9

Mag men hier parkeren? Wie het weet mag het zeggen! In de verkeersregels staat onderstaande zin, maar is een kruispunt hetzelfde als een T-splitsing? Hoe dan ook, voor ons zeer onhandig hier tussendoor te moeten. Vooral ook omdat er af en toe ook nog een meter of vijf verder naar links een auto geparkeerd stond. Gelukkig staat er geen paaltje op de linkerhoek bij het gras anders was het niet gelukt. Ik zou in ieder geval deze rijschool, Marko Peters in Heteren niet aanraden vanwege gebrek aan verkeersinzicht. Het is natuurlijk busje pesten omdat we daar nu met een omleiding langs rijden. Net of wij erom vragen omleidingen te moeten rijden vanwege wegwerkzaamheden.

De bestuurder mag zijn voertuig niet parkeren bij een kruispunt op een afstand van minder dan vijf meter daarvan.
Hij heeft toch al niet veel klanten want ik ben er op meerdere dagen geweest en steeds stond hij hier op hetzelfde plekje.
2-9

Vanmiddag heeft de burgermeester van de gemeente Overbetuwe de expositie officiëel geopend. Zelf is ze ook geen onverdienstelijk fotograaf.
Ben wel een beetje trots dat ze o.a. mijn foto (de onderste) hebben gebruikt voor de poster... ;-)

Komt allen kijken! Vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Elst (gld).
3-9

Boekenmarkt Huissen. Nu vergeet ik zelden of nooit een gezicht wat ik ooit gefotografeert heb. Deze man kwam ik een aantal jaren geleden ook tegen op de boekenmarkt en hij zit regelmatig in de bus. (Foto is ook te zien in zwart/wit op de pagina straat).
Gelukkig ben ik niet de enige op deze aardbol met bolletje piekhaar ;-)
M'n opa en oma woonden hier en als klein meisje kregen mijn broer en ik van opa altijd een ijsje op zondag. "Toen was geluk heel gewoon". Nog steeds haal ik hier een ijsje als ik er ben.
Buurvrouw José (links) en haar collega in de wereldwinkel. Ik doe mezelf een mooie zijden sjaal cadeau.
En ik loop tegen dit bankje aan. Die staat hier in huis binnenkort. Niek, de zoon van Ira, gaat een giga werkblad voor me maken dus m'n woonkamer krijgt een metamorfose komende weken. Van m'n huidige bankstel ga ik dan met toch wel pijn in mijn hart en gemengde gevoelens afscheid nemen na ruim 27 jaar... Maar hij is dan ook echt op, een deken camoufleert de slijtageplekken. (Lees: gaten in de stof...)
De voorbereiding op het oma-schap en de sjaal. Al met al een goede buit vandaag!
week 20-2011
www.wereldwinkelhuissen.nl